ΠΕΤΑΧΤΑ

Πεταχτά

 

Αφού τοποθετήσουμε τα υαλοπλέγματα, επιθεωρούμε την οικοδομή για τυχόν ξύλα όπου συνήθως αφήνουν οι μπετατζήδες στα ταβάνια και τα βγάζουμε πριν αρχίσουμε τα πεταχτά.

Κόβουμε τα σύρματα και τα σίδερα από τα μπετά, πάντοτε σύριζα, ποτέ στραβώνοντάς τα.

Επιθεωρούμε για τυχόν σίδερα που προεξέχουν από το σκυρόδεμα, γιατί η επαφή με τον ασβέστη που περιέχει η λάσπη θα δημιουργήσει σκουριά και θα κουφώσει τον σοβά.

Εάν τα μπετά της οικοδομής μας είναι παλιά (δεκαετία του 90 και παλαιότερα) είναι πολύ πιθανόν τα σίδερα να φαίνονται είτε στα ταβάνια είτε στα δοκάρια και στις κολώνες.

Τότε πρέπει να τριφτούν, να σκουπιστούν, να περαστούν αντισκωριακό τσιμεντοειδούς μορφής και από πάνω να περαστεί επισκευαστικό υλικό (maxrest)για να μην παίρνουν αέρα και οξειδώνονται.

Επίσης σκουπίζουμε σχολαστικά τα μονωτικά του μπετού από τυχόν σκόνες για να επιτύχουμε καλή πρόσμιξη του πεταχτού πάνω στα DOW.

Αφού ολοκληρώσαμε την παραπάνω προεργασία, αρχίζουμε τα πεταχτά.

Τα πεταχτά είναι μείγμα άμμου, ασβέστη, τσιμέντου, αραιωμένο με μεγάλη ποσότητα νερού και βελτιωτικού κονιάματος (revinex).

Για καλύτερα αποτελέσματα στο μείγμα θέλει λίγο περισσότερη ποσότητα τσιμέντου, λιγότερη ποσότητα ασβέστη και μεγάλη ποσότητα revinex (3kgr στα 50kgr τσιμεντου).

Τα πεταχτά είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο.

Με τα πεταχτά αγριεύουμε τις επιφάνειες που έχουν δημιουργηθεί και επιτυγχάνουμε την καλύτερη δυνατή πρόσφυση.